Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Adolessons
      Adolessons

      Adolessons

      6.5 / 10 ( 2 voturi)
      Categorii:
      Casa de discuri:
      Data publicarii:
      2009
      Numar de discuri:
      1
      Suport:
      CD
      Link-uri:
      Format audio:
      Stereo
      Cod de bare:
      2000000242026
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      The Amsterdams este o formatie de brit rock / brit pop din Bucuresti. Componenta actuala ii cuprinde pe Andrei Hategan (voce, synth), Ovidiu Bejan (chitara, backing vocals), Augustin Nicolae (bass, backing vocals), Andrei Ungureanu (chitara) si Vlad Stoica (tobe). 

      Trupa a luat fiinta in primavara anului 2005 la initiativa celor doi Andrei din trupa. Directia muzicala a fost data de afinitatile celor doi pentru muzica britanica, de la guitar-pop-ul anilor 80, la brit-pop-ul anilor 90 si pana la valul de post-punk revival din anii 2000. La scurt timp a aparut in trupa bassistul Dan Olaru, iar formula de inceput a fost definitivata la sfarsitul aceluiasi an prin cooptarea lui Vlad Stoica la tobe.

      In ceea ce priveste numele formatiei, Andrei Hategan explica: „Am vrut, in primul rand un nume care sa nu sune a apelativ de baiat crescut in Romania, cum deja mai erau prin zona… Cum nu eram adeptii titulaturilor “grele”, de garaj, subsol, de diferite elemente chimice sau de inmormantare, ne-am gandit ca cel mai bine ne-ar sta un nume care sa exprime ideea de spirit liber in toate sensurile ei, asa ca Amsterdams a venit de la sine. Iar “The” a aparut firesc, sa se stie ca suntem “acei” amsterdami… Singurii!”. Trupa repeta asiduu si are primul concert in clubul bucurestean Big Mamou, in februarie 2006.

      Pana in vara lui 2006, formatia concerteaza in Ploiesti si in cateva cluburi din Bucuresti. Din cauza unor divergente muzicale, Dan si Vlad pleaca si isi formeaza propria trupa, Guillotines. Cei doi Andrei raman The Ams si pana la finele anului ii recruteaza pe Ovidiu Bejan (chitara) si Augustin Nicolae (bass), care isi adauga propria amprenta asupra sunetului deja conturat al trupei. Una dintre problemele de inceput ale formatiei a fost gasirea unui baterist bun, potrivit stilului si fara alte angajamente, trupa proband 13 tobari pana sa-l aleaga pe Alex Ghita, primul care, desi a mai colaborat si cu alte trupe, a reusit sa „faca formatie” cu membrii The Amsterdams si sa inchege un repertoriu stabil.

      2007 e anul in care The Amsterdams fac primele inregistrari de studio, iar cantecul Taking care of Anna este difuzat la acum defunctul dar avangardistul post de radio 89FM. Urmeaza o perioada fasta in care trupa creste in popularitate. Concerteaza la cea de-a 3-a editie Underlondon, si atrag atentia trupei The Dandy Warhols pe scena mica a festivalului Stufstock 5. Ulterior, frontman-ul TDW Courtney Taylor-Taylor le dedica ultima piesa din concertul sustinut la festival. In toamna, trupa se desparte din nou de tobar, in locul lui Alex venind Paul Ballo, component al trupei Go To Berlin.

      Panta ascendenta se pastreaza, anul 2008 aducand trupei cateva evenimente majore: inregistrarea tuturor pieselor proprii din repertoriu in studioul ISV, lansarea, in mai, a EP-ului de debut Automatic, urmata de doua concerte in afara tarii, unul la Londra in clubul Dublin Castle si altul in cadrul festivalului francez Europa Vox, la Clermont-Ferrand. Toamna vine din nou cu o schimbare de tobar, in locul lui Paul revenind Vlad Stoica, primul baterist The Amsterdams.

      Formatia continua sa concerteze in aceasta formula in 2009, la sfarsitul lunii februarie, The Amsterdams deschizand seria de concerte transmise live pe internet de MTV Romania. In aprilie, The Amsterdams canta unplugged in direct la Radio ProFM, in cadrul emisiunii ProFM’sCool.

      Pe 22 mai, The Amsterdams lanseaza albumul de debut intitulat Adolessons, inregistrat in studioul ISV (inginer de sunet Alecs Redes), mixat de Alex Dragomir la Raza Studio si masterizat de Christian Mike Sugar la CMS-Lab Bucuresti. Primul extras pe single de pe album este piesa Chased By The Housewives, la care trupa a filmat si un videoclip (regizor: Anamaria Lazarovici, Muson Film; imagine: Carusel).

      Pentru restul lui 2009, trupa planuieste sa continue seria de concerte in afara tarii si sa lucreze la un nou material discografic.
       

      Listă piese:

      1. Suffering and surfing
      2. Fireworks
      3. Chased by the housewives
      4. Taking care of Anna
      5. Autobahn sleeping machine
      6. Lights out
      7. Take the cars out
      8. Appls
      9. Laika
      10. Academy of broken hearts

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.