Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Beniamin

      Beniamin

      6.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Editura:
      Nr. pagini:
      240
      ISBN:
      9789732330630
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Adaugă în coș
      999
      Livrare în 24h! (a doua zi) Limited

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Beniamin s-a nascut din lanul de porumb, la marginea unui oras aflat aproape de capatul tarii, si a crescut in familia modesta a unui timplar. In timp ce dictatura comunista se indreapta vertiginos spre colaps, fiul timplarului incepe sa exercite o atractie inexplicabila pentru sute de pelerini, care strabat drum lung pentru a-l intilni si a vorbi, macar o clipa, cu el.
      Desi supravegheat indeaproape de oamenii Securitatii, tinarul reuseste sa se faca nevazut, iar in preajma zilei de 16 decembrie 1989, se afla, se pare, la Timisoara.
      Tot aici este si Neculai Craciun, care tocmai l-a suprimat pe Todor Grancea – prietenul si complicele lui de o viata, de care il lega o istorie comuna, inceputa in 1945 si pe care o incheie acum, cu singe rece – si urmeaza sa asigure transportul la crematoriul „Cenusa” al primilor morti de la Timisoara. Odata stearsa prima urma a crimelor comise impreuna si misiunea incinerarii indeplinita, Craciun va incerca sa dezlege misterul declansarii Revolutiei, miracolul prin care mii de oameni indraznesc sa infrunte puterea si sa sfideze moartea, in paralel cu planul sau de rezerva, conceput impreuna cu oamenii Sistemului, operatiunea „Fata Morgana”.

      Beniamin este a patra carte din proiectul epic inceput cu Supunerea (2006) si continuat cu romanele Cit ar cintari un inger (2008) si Plan de rezerva (2011). Toate cele patru romane isi au centrul de greutate in intersectarea destinelor personajelor cu doi dintre cei mai reprezentativi si mai nemilosi oameni ai dictaturii comuniste, unelte ale indoctrinarii si represiunii: Neculai Craciun si Todor Grancea.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.