Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Colorand griul. Editie bilingva (romana / engleza)

      Colorand griul. Editie bilingva (romana / engleza)

      8.0 / 10 ( 1 voturi)
      Legare:
      Paperback
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2011
      Editura:
      Nr. pagini:
      240
      ISBN:
      9789731984711
      Dimensiuni: l: 21cm | H: 29.6cm
      Adaugă în coș
      7697
      Livrare în 24h! (a doua zi) Limited
      Livrare astăzi cu bicicleta.
      Livrare în 24h! (a doua zi)

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Colorând griul/Colouring the grey cuprinde în 240 de pagini bogat ilustrate lucrările a şapte artişti vizuali români care şi-au lăsat amprenta asupra evoluţiei artei contemporane din România ultimilor cinci ani. Însoţind un proiect selectat în cadrul Bienalei Internaționale de Artă Contemporană de la Moscova din 2011, albumul este o lectură obligatorie pentru toţi cei interesaţi de tendinţele artei româneşti actuale şi de modul în care acestea sunt asimilate de scena artistică internaţională. Volumul – apărut în format bilingv RO/EN – conține conceptul proiectului curatorial și șapte studii dedicate operelor artiștilor, alături de o selecție a corespondenței dedicate alcătuirii proiectului și de o secțiune de scurte biografii. Cartea oferă o generoasă inventariere a operelor celor șapte artiști români contemporani, fiind ilustrată cu peste 350 de reproduceri color.
      Colorând griul/Colouring the grey este rezultatul a cinci ani de căutare, documentare, monitorizare şi promovare a celui de-al doilea val de artişti contemporani emergenţi din România, aşa cum îi numeşte curatorul proiectului, Cosmin Năsui, în prezentarea volumului. Pornind de la succesul şcolii realiste a griurilor din Europa de Est, proiectul îşi propune să inventarieze, să comenteze şi să pună în context opera a şapte artişti contemporani români care au abordat griul în lucrările lor: Ana Maria Micu, Dragoş Burlacu, Francisc Chiuariu, Cătălin Petrişor, Bogdan Raţă, Aurel Tar, Bela Zoltan.
      Griul poate fi considerat o caracteristică a artei contemporane româneşti, precum şi o culoare de tranziţie de la comunism la capitalism, o stare de spirit dominată de confuzie, un simbol al întregii societăţi, în căutarea identităţii. Această preferinţă denotă o alegere justificată în contextul în care arta contemporană are şi un rol antropologic, devenind astfel un rezervor de amintiri, o arhivă şi un refugiu prin care istoria vorbeşte şi artiştii se implică activ în societate.
      Proiectul Colorând griul – Al doilea val de artiști contemporani emergenți români („Colouring the Grey. Second wave of Romanian contemporary emerging artists”) a fost selectat în cadrul secţiunii Special Programs a celei de-a patra ediții a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană de la Moscova (22.09-30.10.2011), de către curatorul Peter Weibel și comisarul Joseph Backstein.

      Adresabilitate: pasionaţi de artă & cultură vizuală, jurnalişti culturali, curatori, galeriile de artă, studenţi/profesori din domeniul artelor plastice etc.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.