Detalii

Crescandu-l pe Cain

Crescandu-l pe Cain


Anul aparitiei: 2013
Editura: Herald
ISBN13: 5948417340010

In Stoc
Livrare in 24h


Categorii: Parenting, Livrare in 24 h

Evaluarea ta: autentifica-te


39,00 lei
Livrare: ~24 de ore


Descriere

Baietii sunt invatati de mici copii, in mod involuntar, sa fie baieti, asa cum fetele sunt invatate sa fie fete. Prin toate gesturile si atitudinile infime, etalate fie evident, fie la un nivel imperceptibil cu ochiul liber, mamele si tatii, profesorii si restul adultilor, dar si prietenii, le modeleaza comportamentul urmand un model inconstient. Din pacate, ceea ce primesc inca din primii ani de viata este o lectie de stoicism, despre cum baietii isi controleaza emotiile si trebuie intotdeauna sa-si dovedeasca competenta si meritul.

Un subiect foarte actual si doi autori, Dr. Michael Thompson si Dr. Dan Kindlon, cu o fina intelegere si perspectiva. Crescandu-l pe Cain este o carte extrem de apreciata despre viata emotionala a baietilor, scrisa pentru parinti, dar si pentru toti cei implicati activ in educarea copiilor. Ce-i face, in multe situatii, pe baietii nostri atat de agresivi, lipsiti de consideratie, brutali si manipulatori in relatiile cu sexul opus, consumatori de alcool, droguri si senzatii tari, teribilisti si orbi la conflictul creat in jurul lor? Sunt acesti copii altii decat cei pe care i-am iubit si alintat in pruncia lor? Ce se intampla cu fiul ajuns la pubertate? Este la mijloc alteceva decat tetosteronul? In goana lor catre "Marele Imposibil" - idealul masculin al "barbatului adevarat" - copiii nostri pierd pe drum ceva de nepretuit: capacitatea de a se accepta pe ei insisi.

Plini de pasiune pentru munca lor si de empatie, din postura de terapeuti specialisti in psihologia baietilor, cei doi autori ne ofera nu atat solutii pentru cresterea si educarea baietilor, cat mai ales un tablou plin de intelegere si compasiune al baietilor in societatea moderna, prinsi in conflictul intern dintre atasament si independenta, dintre energie, impulsuri si reguli, dintre emotii si lipsa limbajului emotional si a cadrului necesar pentru a le exprima, dintre incapacitatea familiei de a intelege schimbarile prin care trec si "cultura cruzimii" si stereotipurile masculinitatii care se perpetueaza de la o generatie la alta in grupurile de baieti.

O carte ca o scrisoare deschisa si atinge cu delicatete fondul problemei: in fiecare baiat agresiv exista durere si dezamagire si exista resentimentul fata de incapacitatea celor dragi de a crea o punte peste separarea care se adanceste intre ei si ceilalti; in fiecare baiat retras se zbate disperarea de a nu se ridica la standardele artificial impuse si de a nu gasi o comunicare emotionala reala cu ceilalti; iar fiecare baiat "normal", inconjurat de prieteni si plin de succes social, are multe sanse sa invete, inainte de a deveni barbat, ca de fapt este pe cont propriu. Ne va fi mai bine noua, ca societate, si lor, ca indivizi, daca avem curajul acum sa privim in oglinda si sa intelegem ca noi punem bazele analfabetismului emotional al baietilor, iar apoi ii invinovatim pe acesti copii si adolescenti de lipsa de empatie si perspectiva.

Alte detalii

ISBN-135948417340010
TraducatoriLaura Frunza
Anul aparitiei2013
EdituraHerald
Dimensiuni (LxIxG)13 x 20 x
Tip copertaPaperback

Review-uri


Review-ul tau

Scrie un review ca si alti utilizatori sa afle parerea ta!

Review-urile utilizatorilor

Crescandu-l pe Cain de Sofia - 5 august 2014

Cei doi autori evidentiaza importanta perioadei de pubertate la baieti, moment in care au loc o multime de schimbari fizice si emotionale. Acesta este timpul conflictelor interioare, cand baiatul se zbate intre dorinta de a se maturiza si aceea de a ramane copil. Dan Kindlon si Michael Thompson o considera un fel de scindare emotionala, de asumare a unor roluri care nu sunt construite pe calapodul lor, de introiectare a unor comportamente promovate de societatea in care acestia traiesc, unde barbatul trebuie sa aibe anumite caracteristici. In incercarea de a fi ceea ce nu sunt cu adevarat, baietii trec printr-o criza identitara, care poate avea efecte daunatoare pentru tot restul vietii. Ceea ce face aceasta carte este sa vina in ajutorul parintilor si celor care se ocupa de educatia baietilor, sa explice complicatul traseu al dezvoltarii lor si sa gaseasca solutii, fie pentru prevenirea unor comportamente negative, fie pentru modificarea lor.

Dificil de Raluca.Popescu.Constanta - 4 august 2015

E unanim acceptat faptul ca educarea unui copil nu-i floare la ureche. Iar ea sta in mainile familiei, dar si a dascalilor celor mici in curs de formare. Intr-o societate in care a fi "macho" este dezideratul fiecarui baietel, caci asta i se serveste zilnic drept realitate, fie din media, fie din exemplele din jurul sau, sarcina parintilor devine o munca titanica. Cartea ridica problema acuta a adultilor de sex masculin de azi, frustrati, violenti si incapabili de sentimente, care n-ar fi ajuns intr-o asemenea situatie daca educatia timpurie le-ar fi fost alta. Cercetarile celor doi autori s-au concretizat intr-o lucrare pe care fiecare parinte de baiat ar trebui sa o foloseasca drept referinta.

Crescandu-l pe Cain de DenesEndre - 6 ianuarie 2014

Cu toţii cunoaştem parabola din Biblie despre Cain şi Abel. Cartea de faţă, scrisă de doi doctori şi psihoterapeuţi extrem de pasionaţi şi buni în ceea ce fac, este despre comportamentul fiilor, soţilor, bunicilor, adică al bărbaţilor în general. Volumul este altceva. Modul în care este scris, făcând apel la experienţe din cabinetele de terapie şi relaţionându-le cu teorii comportamentale, este revelator pentru modul în care băieţii adoptă în general, de-a lungul vieţii, tehnica „luptă sau fugi”. Cartea are mai multe capitole interesante, despre mame şi fii, despre taţi şi fii şi chiar despre cruzime.

Social media