Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Cum citim fotografiile

      Cum citim fotografiile

      9.5 / 10 ( 2 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2013
      Editura:
      Nr. pagini:
      162
      Colectie:
      ISBN:
      9789737758682
      Dimensiuni: l: 19cm | H: 21cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Încet, pe nesimtite, lumea se umple de fotografii. Comunicarea prin viu grai sau prin scris este, nu de putine ori, substituita de limbajul vizual. Miliarde de poze ajung periodic în „vazul“ retelelor sociale.
      Astfel, timpul dedicat lecturii unei imagini devine tot mai scurt. În acest context, modul în care citim o fotografie este esential, altfel riscam sa devenim niste analfabeti vizuali.

      Orice imagine e dublu articulata: desemneaza (descrie ceea ce se vede) si semnifica (este pasibila unei interpretari). Orice fotografie conspira, pe undeva, la a ne modifica subtil atitudinea si, în ultima instanta, actiunile. Semnificatia acesteia variaza în functie de mediul social, educatia, standardul de viata si aspiratiile noastre ca privitori. La fel, ea depinde de contextul în care este eceptata, fie ca e vorba despre un album personal, un ziar, o publicatie de arta, o galerie, un monitor si asa mai departe. Exista, prin urmare, doar o singura interpretare valabila sau sunt mai multe? Într-un dialog viu, cu paranteze de ordin istoric si cu exemple practice, cei doi autori încearca sa limpezeasca lucrurile. Gândind cu voce tare, ne îndeamna sa întelegem noi însine modul în care o simpla fotografie, lipsita de grai, ne vorbeste. Un dialog relaxat, consistent, edificator.

      Bonus! O selectie din Best of EndNotes, asa cum au aparut în numarul omagial al Revistei LensWork, dedicat lui Bill Jay. Acest om a reflectat în scris la fotografie vreme de mai bine de cincizeci de ani. Din celebrele sale note putem afla printre altele: care e secretul ultim al fotografiei, de ce o chema pe o pisica tocmai Koudelka sau care sunt cele mai practice sfaturi adresate de maestri unor fotografi în devenire.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.