Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Domeniul Vila Dobrusa - Crama Avincis

      Domeniul Vila Dobrusa - Crama Avincis

      5.4 / 10 ( 5 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      203
      ISBN:
      9789731872339
      Dimensiuni: l: 29.8cm | H: 29.3cm | 1.8cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Proiectul a fost distins de Academia Română în anul 2012 cu Premiul  “Duiliu Marcu” pentru arhitectură.
       
      Valeriu Stoica s-a născut în 1953 la Bucureşti. În 1976 a absolvit cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, devenind doctor în drept în anul 1997, cu o teză de drept civil. A fost judecător, iar în prezent este profesor de drept civil la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. A fost profesor şi decan al Institutului Naţional al Magistraturii, membru al Comisiei Europene împotriva Rasismului şi Intoleranţei a Consiliului Europei şi al Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia).
      Din anul 1994 este membru al Institutului Internaţional de Drepturi ale Omului de la Strasbourg. Din anul 1995 este partener fondator al Societăţii de Avocaţi STOICA & Asociaţii. A fost prim-vicepreşedinte al PNL între 1997 şi 2001, apoi preşedinte al aceluiaşi partid între 2001 şi 2002, preşedinte al Consiliului Naţional al Partidului Liberal Democrat în anii 2006-2007, iar apoi vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal în perioada 2007-2011. A fost ales membru al Camerei Deputaţilor în două legislaturi (1996 şi 2000) şi a fost ministru al justiţiei şi viceprimministru al României între 1996 şi 2000. A fost membru al Delegaţiei Române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.
       
      Alexandru Beldiman (n. 1943), arhitect diplomat al Universităţii de Arhitectură „Ion Mincu” din Bucureşti (1967), visiting professor de arhitectură şi istoria arhitecturii, coordonator ştiinţific şi autor a numeroase publicaţii, articole, prelegeri, proiecte, expoziţii şi bienale de arhitectură. Vicepreşedinte al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor – UIA (1999-2002), preşedinte al Uniunii Arhitecţilor din România – UAR (1990-1999), membru în Consiliul Ordinului Arhitecţilor din România (2001-2010), membru al Consiliului UNESCO România (din anul 2008).
      Preşedinte al Fundaţiei pentru Arhitectură şi Urbanism Simetria (din 1999 şi până în prezent).
       
      Andrei Mărgulescu este arhitect, fotograf de arhitectură și asistent la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti (UAUIM). A studiat la UAUIM şi la École d’Architecture de Toulouse, iar ulterior a efectuat o cercetare doctorală la UAUIM și la Accademia di Belle Arti di Brera, Milano. Fotografiile sale de arhitectură au reprezentat atât arhitectura românească contemporană, cât și patrimoniul urban bucureștean la Paris, Veneţia, Viena şi Istanbul. Colaborează în mod constant cu publicații de specialitate ca autor de texte de analiză arhitecturală. Este implicat în proiectul multidisciplinar ,,Borangic’’ inițiat de Fundația Archaeus, cu scopul susținerii prin integrare în creații contemporane a meșteșugului tradițional al mătăsii, păstrat încă de familia Cristinei Niculescu în județul Vâlcea.

      BBM Grup a fost înfiinţat de către arhitecţii Alexandru Beldiman, Doina Butică şi Moise Mathé în anul 1993. Până la această dată au lucrat împreună în cadrul aceleiaşi echipe la Institutul Proiect Bucureşti, care s-a ocupat de proiectele de dezvoltare ale Bucureştiului după 1953. Face parte din filozofia firmei, atunci când operează în zone care au o istorie arhitectural-urbanistică, stabilirea unui dialog cu această istorie, demersul excluzând pastişa. Dacă dintr-un motiv sau altul se impuneau completări ale volumului, ele s-au făcut întotdeauna din perspectiva arhitecturii contemporane, cu grija ca ele să se nască din dialogul cu arhitectura preexistentă. Întâmplarea a făcut ca multe dintre proiectele executate de echipa BBM Grup să se afle în situri care aveau o istorie arhitectural-urbanistică interesantă, fie în centrul Bucureştiului, fie, ca în cazul de faţă, la Dobruşa – Drăgăşani.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.