Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Fraierilor!

      Fraierilor!

      9.8 / 10 ( 6 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2015
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      204
      Colectie:
      ISBN:
      9786068437682
      Dimensiuni: l: 17cm | H: 23cm
      Indisponibil
      Indisponibil online

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Mihai Goţiu este cel mai avizat jurnalist în ce priveşte mişcările civice din România de la firul ierbii, pe care le urmăreşte şi le documentează de peste 15 ani. În 2007 scria că Roşia Montană va deveni cea mai importantă mişcare civică din ţară, iar in vara lui 2013 anticipa Toamna Românească. În primăvara şi vara lui 2014, după ce a cunoscut direct grupurile din Viena, Berlin, Praga şi Paris, dar şi membri altor grupuri din diaspora, Mihai Goţiu atenţiona asupra rolului pe care acestea îl vor juca in schimbarea României. in primăvara lui 2015, intr-un interviu acordat unui documentarist din Berlin, a fost intrebat care va fi următoarea cauză care ii va mobiliza pe români. A indicat problema pădurilor. O lună mai târziu, mii de români ieşeau în stradă impotriva defrişărilor.

      In 2015 s-a deciis să scrie o carte, despre modul în care s-a născut şi s-a dezvoltat spliritul civic din Cluj, şi cum a influentat acest Iucru miscările sociale din ultimii ani. Punctul de plecare al lucrării este bătăli pentru spatiul public şi campaniile de afişe sociale MindBomb din 2002 şi 2004. '''Şpaga ucide", "Coruptie zilnic" şi „Despaga-te române!" au fost printre cele mai puternice mesaje ale acelor afise lipite in mii de exemplare pe zidurile orasului. In momentul intrarii acestei carti la tipar, zeci de mii de romani protestau in strada sub sloganul "Coruptia ucide".

      Ipoteza inedita pe care Mihai Gotiu o lanseaza in aceasta carte, ipoteza avand la baza o documentare comparativa la fata locului asupra politicilor de urbanism din Viena, respectiv Cluj, e ca ne aflam in mijlocul unor schimbari profunde in Romania, care depind insa nu doar de implicare, ci si de modul in care gandim si valorificam spatiul public. Desigur, dupa lectura cartii, aveti tot dreptul sa nu fiti de acord cu autorul, dar faptul ca de atatea ori a anticipat corect ar trebui sa dea de gandi. La fel si intrebarea: "Cine sunt fraierii"?

      Va continua!
       

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.