Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Grafica fara computer. Litere. Desen, Relief, Volum

      Grafica fara computer. Litere. Desen, Relief, Volum

      6.3 / 10 ( 22 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2011
      ISBN:
      9789738892323
      Dimensiuni: l: 16.5cm | H: 23.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Seria de cărți graphicfront, pe care am pornit-o anul trecut, cu un volum dedicat graficii utilitare tipărite, continuă cu această a doua carte, LITERE. DESEN, RELIEF, VOLUM, care strânge în 192 de pagini peste 700 de reproduceri cu tipuri de scriere în diferite tehnici, pe diferite suporturi, desenate, embosate, în basorelief sau volumetrice.

      Ce vă propunem este de fapt decupajul unor obiecte din contextele lor și semnalarea unui registru vizual din ce în ce mai puțin perceptibil. Avem două tipuri de imagine grafică: pe de o parte unul încă funcțional, din spațiile publice, dar sufocat de nevoile omului contemporan (cabluri, antene, instalații de aer condiționat etc), pe de altă parte unul mai greu accesibil, din spațiile industriale sau din arhivele unor muzee.
      În aceeași idee cu primul volum, cartea aduce la vedere o diversitate de forme și denumiri, reprezentative pentru perioada deceniilor 40-80 din România, și pune accentul pe un tip de demers simplu – acela al gândirii și al execuției fără un computer la îndemână. Cel puțin în spațiul românesc, tehnologiile moderne au dus mai degrabă la bulversare și haos decât la o gândire constructivă, cu reale calități. Credem în continuare că dinamica zilelor noastre a redus în mare măsură creativitatea și funcționalitatea acestor reprezentări grafice.

      Volumul nu se adresează doar graficienilor ori oamenilor interesați de design, signalistică, arte vizuale în general, ci conține multă informație relevantă și pentru sociologi, istorici, cercetători ai vremurilor Cortinei de Fier. Iar pentru cei foarte tineri, oferă exemple concrete și ceva din atmosfera vieții de zi cu zi a părinților lor.
      Spațiul cărților fiind limitat, platforma www.graphicfront.ro pornită în 2010, aduce exemple vizuale suplimentare, oferind un mediu de exprimare și de informare mai generos.
      Fiind un material colorat și interesant și dincolo de spațiul românesc, textele ca și mesajele de pe diferitele materiale sunt integral traduse în limba engleză, la fel ca la primul volum.

      În plus față de bogăția conținutului, vă promitem o lucrare frumoasă, plăcută la atingere și răsfoit, bine tipărită și bine legată, cu finisaje și materiale de calitate.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.