Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Opere VI. Supravietuirile: 4. Pe vremea cand nu ma gandeam la moarte. 5. Gargaunii

      Opere VI. Supravietuirile: 4. Pe vremea cand nu ma gandeam la moarte. 5. Gargaunii

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Editura:
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      456
      ISBN:
      9789734639076
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      In aceeasi nota autoironica, scriitorul reia firul biografic al Supravietuirilor si intra in plina tranzitie spre respingerea regimului opresiv pe care l-a imbratisat cindva. Dragostea pentru cultura si idilele pasagere se impletesc cu neajunsurile si problemele cauzate de rudele plecate in strainatate. Lupta pentru supravietuire este mai apriga ca niciodata,
      intr-o perioada in care pentru un loc de munca esti pus in situatia de a-ti renega familia, iar lucrurile bune vin cu un pret uneori prea mare. Radu Cosasu isi spune povestea de viata intr-un mod fermecator, cu umor fin si cu aceeasi remarcabila atentie la detalii.

      „Autorul Supravietuirilor – opera fundamentala a literaturii noastre – e din categoria celor fara categorie; a celor care resping ierarhia, birocratia literelor.” (Lucian Raicu)
       
      „Evident ca nu ne putem imagina ce vor prefera sau vor mai suporta tinerii cititori romani peste 20 de ani... Eu cred insa in posteritatea acestor Supravietuiri.” (Gelu Ionescu)
       
      „Darul de a povesti al lui Radu Cosasu (si are ce povesti) il asaza pe autor printre marii nostri prozatori. Cehii ii au pe Hrabal si Kundera, albanezii pe Kadare, ungurii pe Imre Kertesz, noi pe Cosasu. Asa ca nu s-ar putea spune c-o ducem rau.” (Stefan Agopian)
       
      „La Cosasu autobiograficul este jucat caragialian si mozartian, cu ceva din tandretea nostalgica a Casablancai, din melomania proustiana a lui Holban si Sebastian, din umorul epicurian al lui Hasek si din ironia politico-erotica a lui Kundera. Opera majora (in fa minor), Supravietuirile alcatuiesc una din cele mai adevarate, mai personale si mai rezistente piese ale literaturii noastre postbelice.” (Paul Cernat)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.