Detalii

Planuri de tratament si interventii pentru depresie si anxietate

Planuri de tratament si interventii pentru depresie si anxietate


Anul aparitiei: 2010
Editura: ASCR
Colectia: Psihologul expert
ISBN13: 9789737973627

Indisponibil


Categorii: Psihiatrie, psihologie clinica, terapii, Psihologia cognitiva

Evaluarea ta: autentifica-te
Descriere

Această lucrare este concepută pentru a fi utilă terapeuţilor adepţi ai diverselor abordări teoretice şi cu diverse nivele de experienţă. Terapeuţilor formaţi în cadrul intervenţiilor cognitiv-comportamentale acest volum le poate oferi informaţii utile despre cele mai recent concepute intervenţii ale unor tulburări specifice, precum şi o varietate largă de fişe de lucru pentru pacienţi. Terapeuţilor adepţi ai altor orientări teoretice, volumul de faţă le oferă un ghid al intervenţiilor de scurtă-durată, preferate de majoritatea pacienţilor şi de casele de asigurări. Tehnicile de intervenţie descrise în acest volum sunt compatibile şi cu alte abordări teoretice decât cea cognitiv-comportamentală. Nu în ultimul rând, acest volum poate reprezenta o introducere utilă în terapiile cognitiv-comportamentale atât pentru masteranzi, cât şi pentru doctoranzi.
Fiecare pachet de intervenţie prezentat în acest volum include: (1) descrierea tulburării; (2) instrucţiuni privind evaluarea pacienţilor; (3) fişe de evaluare; (4) descrierea detaliată a intervenţiilor psihoterapeutice folosite în tratarea fiecărei tulburări în parte; (5) plan detaliat de intervenţie; (6) exemple de simptome, scopuri de intervenţie şi intervenţii utile în conceperea rapoartelor pentru sistemele de îngrijire instituţionalizată; şi (7) fişe de lucru cu informaţii utile pacientului, precum şi fişe pentru temele de casă.
 

Alte detalii

SubtitluContine CD
ColectiaPsihologul expert
ISBN-139789737973627
TraducatoriKállay Éva
Anul aparitiei2010
EdituraASCR
Dimensiuni (LxIxG)21 x 28 x
Nr. pagini350

Cuprins

Intervenţia în contextul îngrijirii instituţionalizate • Depresia• tulburarea de panică şi agorafobia • Anxietatea generalizată • Fobia socială • Stresul posttraumatic• Fobia specifică • Tulburarea obsesivo-compulsivă

Review-uri


Review-ul tau

Scrie un review ca si alti utilizatori sa afle parerea ta!

Social media