Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Psihologia si mintea economica. Conceptualizare si procese cognitive

      Psihologia si mintea economica. Conceptualizare si procese cognitive

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2013
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      224
      ISBN:
      9786068244617
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Această carte detaliază modelul multidimensional al luării deciziei, care se referă la modalitatea în care indivizii iau decizii în viaţa de fiecare zi – decizii legate de relaţii, activitate fizică sau orice altceva în care indivizii „investesc” timp sau depun efort comportamental. De asemenea, autorul utilizează teoria cognitiv-evolutivă pentru a clarifica modul în care copiii şi adolescenţii îşi reprezintă inegalitatea economică.

      Autorul urmăreşte manifestarea unor modele logice din domeniul economiei în diferite ipostaze ale existenţei umane, la intersecţia dintre psihologia cognitivă şi conceptualizarea economică.

      De exemplu, partea I urmăreşte modelul de luare a deciziei pornind de la „teoria portofoliului” elaborată de Markowitz (1952). Potrivit acestui model, indivizii se deosebesc între ei prin asumpţiile şi strategiile lor în deciziile de a investi.

      Modelul teoriei portofoliului, privitor la luarea deciziei, aplică nişte concepte economice la viaţa de fiecare zi. Modelul este extins pentru a analiza modul în care tulburările de personalitate sau stilurile de personalitate pot să fie înţelese parţial în funcţie de teoriile lor de portofoliu. Deoarece scopul terapeutului este acela de a-i ajuta pe indivizi să facă schimbare, modelul portofoliului poate să fie utilizat pentru a înţelege în ce fel indivizii depresivi şi maniaci pot să fie aversivi faţă de risc şi, respectiv, iubitori de risc.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.