Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Sotii si concubine

      Sotii si concubine

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2015
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      256
      ISBN:
      9789734654680
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Autor distins cu Man Asian Literary Prize 2009
       
      Nuvela „Sotii si concubine” a inspirat scenariul filmului Raise the Red Lantern, nominalizat la Oscar (1991) si cistigator al premiului Bafta (1993).
       
      Lumea lui Su Tong este lumea burgheziei decadente, un rol insemnat revenindu-le tinerelor din prima jumatate a secolului XX si din perioada Revolutiei Culturale lansate de Mao Zedong. Songlian, protagonista nuvelei care da titlul volumului, este o tinara de 19 ani care abandoneaza studiile universitare dupa sinuciderea tatalui. Ea devine a patra sotie a lui Chen Zuoqian, un comerciant de virsta mijlocie, naratiunea explorind relatiile cu membrii familiei Chen, mai ales cu sotiile mai in virsta ale stapinului, pentru ca in final sa scoata la iveala adulterul, pedeapsa si nebunia. Ciclul „Viata de femeie” creioneaza o analiza psihologica profunda a vietii unei femei, de la ipostaza de tinara frumoasa care isi cauta fericirea in bratele unui barbat bogat pina la cea de batrina paralizata care traieste cu nostalgia scurtei cariere de actrita. „O altfel de viata” aduce in prim-plan doua surori a caror relatie simbiotica va sfirsi cu imbolnavirea uneia dintre ele atunci cind cealalta decide sa se casatoreasca. „Arta gradinaritului”, cea de-a patra poveste, arata cum absurdul si banalitatea unei situatii pot lua proportiile unei tragedii, traite diferit de fiecare dintre membrii unei familii bogate.
       
      „Ce admir cel mai mult la Su Tong sint stilul delicat si totusi bizar, tusele retinute, dar sigure. Scriitura sa este proba unui adevarat talent literar.” (Anchee Min)
       
      „O remarcabila si subtila poveste a sufletului feminin, cu elemente de melodrama specifice literaturii de inalta clasa.” (New York Times Book Review)
       
      „O carte in care femeile si barbatii ajung sa fie ireversibil marcati de locul si timpul in care traiesc.” (Kirkus Reviews)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.